Οδηγίες προς τον ασθενή μετά την εξαγωγή δοντιού

 

  1. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ: Μετά την εξαγωγή κρατάμε δαγκώνοντας στο σημείο εξαγωγής αποστειρωμένη γάζα, την οποία αφήνουμε για 30΄- 45΄. Την αντικαθιστούμε όποτε γεμίσει με αίμα σε περίπτωση αιμορραγίας.

Αποφεύγουμε να φτύνουμε και γενικά να δημιουργούμε αρνητική

πίεση στη στοματική κοιλότητα την ημέρα της εξαγωγής.

 

  1. ΟΙΔΗΜΑ: Πιθανόν να παρουσιαστεί πρήξιμο μετά την επέμβαση. Κρύες κομπρέσες στην περιοχή για μια ώρα μετά την επέμβαση περιορίζουν το οίδημα. (Παγάκια σε σακουλάκι νάϋλον τυλιγμένα σε λεπτή πετσέτα).

 

  1. ΠΟΝΟΣ:

Παίρνουμε παυσίπονα (Depon, Panadol, Mesulid,Brufen) στις αναγραφόμενες δοσολογίες ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Δεν παίρνουμε ποτέ Ασπιρίνη (μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία).

 

  1. ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ: Θα πάρετε μόνο αν σας δόθηκαν από τον γιατρό και σύμφωνα με τις οδηγίες του.

 

  1. ΦΑΓΗΤΟ: Την ημέρα της επέμβασης αποφεύγετε τις ζεστές και σκληρές τροφές. Μπορείτε να πάρετε υγρές και κρύες τροφές (γάλα, κρέμες, κρύες σούπες, γιαούρτι, πορτοκαλάδες κλπ.).

 

  1. ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ: Την επομένη της επέμβασης κάνετε πλύσεις (μπουκώματα) με χλιαρό χαμομήλι ή αλατόνερο ή κάποιο αντισηπτικό διάλυμα(πχ. Clorhexil, plak out κα.) και το συνεχίζετε για 3-4 ημέρες, 3 φορές την ημέρα. Από την επόμενη ημέρα βουρτσίζουμε κανονικά τα δόντια αποφεύγοντας τις βίαιες κινήσεις στην περιοχή της εξαγωγής.

 

  1. ΡΑΜΜΑΤΑ: Αν έχουν γίνει ράμματα αυτά αφαιρούνται στο ιατρείο μετά από μια εβδομάδα.

 

 

Desktop CTA Mobile CTA
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ