Λεύκανση

Το χαμόγελο είναι σήμα κατατεθέν σε ένα πρόσωπο. Είναι από τα πρώτα χαρακτηριστικά που κοιτάμε και θαυμάζουμε, αν είναι εντυπωσιακό. Η λεύκανση δοντιών είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας μπορούμε να επιτύχουμε ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα, ανοίγοντας το χρώμα των δοντιών μας, μέχρι και 8 χρωματικούς τόνους.

Με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και με την συμβολή διαφόρων παραγόντων, όπως κάπνισμα, τραυματισμοί, φάρμακα και κατανάλωση τροφών και ποτών με χρωστικές ουσίες, τα δόντια μας αποκτούν δυσχρωμίες. Παράλληλα, δεν διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο χρωματικό τόνο στα δόντια. Έτσι, υπάρχουν άνθρωποι που από την φύση τους έχουν πολύ φωτεινό χαμόγελο και άλλοι άνθρωποι που το χαμόγελό τους είναι πιο κιτρινισμένο.

Το χρώμα των δοντιών μας καθορίζεται από το χρώμα της οδοντίνης και το πάχος της αδαμαντίνης ουσίας που διαθέτουν.

Στο κείμενο αυτό, θα μάθετε όλα όσα χρειάζονται για να ξεκινήσετε και πάλι να χαμογελάτε στις φωτογραφίες.

leukansi

 

Ποιοι τρόποι λεύκανσης υπάρχουν;

Για να αποκτήσουμε ένα τέλειο χαμόγελο, πλέον δεν θέλει κόπο. Η λεύκανση γίνεται με τρείς τρόπους:

  • Λεύκανση στο οδοντιατρείο

Η λεύκανση στο οδοντιατρείο μπορεί να απομακρύνει ακόμα και τους πιο βαθείς

εσωτερικούς λεκέδες των δοντιών, χαρίζοντάς τους ένα πολύ όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα. Όπως και στους υπόλοιπους τρόπους λεύκανσης, έτσι και εδώ, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της λεύκανσης γίνεται μια μικρή προετοιμασία. Η προετοιμασία αυτή περιέχει τον έλεγχο της υγείας των δοντιών καθώς και την διενέργεια ενός βαθύ καθαρισμού.

Η λεύκανση των δοντιών γίνεται σταδιακά χωρίς να προκαλεί κανένα πρόβλημα στον ασθενή. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συνήθως χρειάζονται μέχρι τρεις επισκέψεις.

 

leukansi sto iatreio

 

Στην πρώτη φάση λεύκανσης στο ιατρείο, έχουμε την τοποθέτηση προστατευτικού τζελ στην περιοχή των ούλων. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται πάνω στα δόντια ο λευκαντικός παράγοντας. Ανάλογα με το υλικό που επιλέγεται να χρησιμοποιηθεί, η διαδικασία κυμαίνεται από 25 – 45 λεπτά. Παράλληλα, χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή λεύκανσης, η οποία εκπέμπει φως. Το φως αυτό ενεργοποιεί το υλικό της λεύκανσης.

Το κόστος είναι απόλυτα προσιτό, αλλά όπως είναι λογικό, υψηλότερο από την λεύκανση με εξατομικευμένους νάρθηκες στο σπίτι, όπως θα δούμε ακριβώς παρακάτω.

 

  • Λεύκανση με μασελάκια στο σπίτι

Πρόκειται για μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία με θαυμάσια αποτελέσματα. Στην αρχή, ο Οδοντίατρος λαμβάνει μέτρα της οδοντοστοιχίας του ασθενούς, προκειμένου να δημιουργηθούν εφαρμοστοί στα δόντια νάρθηκες. Πρόκειται για ειδικούς εξατομικευμένους νάρθηκες, οι οποίοι εφαρμόζουν τέλεια στα δόντια του ασθενή για ακόμα πιο άνετη εφαρμογή. Αφού παραλάβει τους νάρθηκες ο ενδιαφερόμενος, τοποθετεί μικρές ποσότητες του λευκαντικού παράγοντα, ο οποίος φυλάσσεται σε σωληνάριο.

Ο Οδοντίατρος σας θα σας ενημερώσει για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα διαρκέσει η θεραπεία.

Κατά την  διάρκεια της θεραπείας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ελαττώσετε την κατανάλωση τροφών και ποτών με έντονο χρώμα, εξαιτίας των χρωστικών που διαθέτουν, καθώς και του μανιώδους καπνίσματος.

Γενικά, τα υλικά της λεύκανσης καλό είναι να μην έρχονται σε επαφή με τα ούλα, γι’ αυτό και μια μικρή μόνο ποσότητα υλικού, είναι επαρκής για την λεύκανση των δοντιών.

Μετά το πέρας της θεραπείας, ο ασθενής, μπορεί να «φρεσκάρει» το αποτέλεσμα, όποτε εκείνος κρίνει ότι χρειάζεται.

Το λευκαντικό υλικό ενδείκνυται να φυλάσσεται στο δροσερό και σκιερό μέρος. Μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης του, πρέπει να απορρίπτεται.

Το κόστος είναι απόλυτα προσιτό και άκρως δελεαστικό.

leukansi me maselakia

  • Συνδυασμός των δύο προηγούμενων μεθόδων

Πρόκειται για συνδυασμό των μεθόδων λεύκανσης που εγγυάται άψογο φυσικό αποτέλεσμα.

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της λεύκανσης;

Μπορεί το αποτέλεσμα της λεύκανσης να μην είναι μόνιμο, αλλά διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, της τάξης των 2 – 3 ετών. Προκειμένου να παραταθεί το χρονικό αυτό διάστημα, συνήθως γίνεται μια φορά ετησίως επαναληπτικό ραντεβού στο ιατρείο ή χρήση εκ νέου των ναρθήκων στο σπίτι, για μικρό χρονικό διάστημα.

 

Μπορεί η λεύκανση να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των δοντιών;

Υπάρχουν πράγματι αρκετοί ασθενείς που νιώθουν ενόχληση κατά την διάρκεια της διαδικασίας, υπό την μορφή τσουξίματος. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι άνθρωποι αναπτύσσουν ευαισθησία στα ούλα. Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα είτε στην υγεία των δοντιών είτε των ούλων. Ο ασθενής, καλείται να ενημερώσει τον Οδοντίατρό του για τα όποια συμπτώματα αισθανθεί και ο ιατρός θα τον συμβουλέψει καταλλήλως. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα συμπτώματα, θα υποχωρήσουν από μόνα τους, λίγο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

 

Desktop CTA Mobile CTA
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ