Μεσοθεραπεία περιστοματικά

Η μεσοθεραπεία είναι μια σύγχρονη ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αναζωογόνηση και τη σύσφιξη του δέρματος. Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα και τα αποτελέσματά της είναι θεαματικά. Η μεσοθεραπεία περιστοματικά αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές, αφού η χαλάρωση της περιοχής γύρω από το στόμα είναι κάτι σύνηθες. Η αισθητική της περιστοματικής περιοχής κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος, συμβάλλοντας στην απόκτηση ενός τέλειου χαμόγελου.

 


Πώς εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία περιστοματικά;

Η μεσοθεραπεία περιστοματικά είναι μια μέθοδος ανώδυνη, γρήγορη, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Ειδικότερα, η ενίσχυση των ινοβλαστών που παράγουν το κολλαγόνο πραγματοποιείται με την έγχυση υαλουρονικού, βιταμινών ή ιχνοστοιχείων.

Η έγχυση των συστατικών αυτών πραγματοποιείται μέσω μιας μικρής βελόνης στην περιοχή γύρω από το στόμα. Έτσι, η περιστοματική περιοχή απαλλάσσεται εύκολα και αποτελεσματικά από τυχόν ατέλειες και αποκτά νεανική εμφάνιση.

 


Ποιος είναι ο στόχος της μεσοθεραπείας περιστοματικά;

Στόχος της μεσοθεραπείας περιστοματικά είναι η ανανέωση της περιοχής με την σύσφιξη και την εξάλειψη των ρυτίδων. Η εμφάνιση ρυτίδων στην περιστοματική περιοχή είναι αρκετά συχνή στους καπνιστές (ρυτίδες καπνιστού). Σε πιο μικρές ηλικίες μπορεί να εμφανίζονται μόνο με συγκεκριμένες εκφράσεις, όμως σταδιακά γίνονται μόνιμες. Επίσης, στην περιστοματική περιοχή εμφανίζονται και οι ρυτίδες γέλιου, ρυτίδες έκφρασης που μονιμοποιούνται και αυτές με το πέρασμα των χρόνων και προσδίδουν μια γηρασμένη όψη στην περιστοματική περιοχή. Τέλος, αρκετά συχνές στις γυναίκες είναι και οι ρυτίδες της ρινοπαρειακής αύλακας δεξιά και αριστερά από τη μύτη, οι οποίες προσθέτουν χρόνια.

Συμπερασματικά, η εμφάνιση ρυτίδων περιστοματικά είναι αναπόφευκτη. Όμως, η μεσοθεραπεία μπορεί να εξαφανίσει τις ρυτίδες αυτές, χαρίζοντας ένα λαμπερό και νεανικό πρόσωπο.

 


Για ποιους λόγους ένας οδοντίατρος είναι ο κατάλληλος για να εφαρμόσει τη μέθοδο της μεσοθεραπείας περιστοματικά;

Συνήθως η τεχνική της μεσοθεραπείας εφαρμόζεται από δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς. Όμως, για την εφαρμογή της στην περιστοματική περιοχή, ο οδοντίατρος  φαίνεται να είναι ο πλέον κατάλληλος.  Ο οδοντίατρος, γνωρίζοντας εν τω βάθει την ανατομία της και τις λειτουργίες της περιστοματικής περιοχής, μπορεί να εφαρμόσει επιτυχώς την τεχνική, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες εμφάνισης επιπλοκών.

Επίσης, η εφαρμογή της μεσοθεραπείας περιστοματικά σε συνδυασμό με την αισθητική οδοντιατρική μπορούν να χαρίσουν το τέλειο χαμόγελο. Πολλές φορές η μεσοθεραπεία περιστοματικά μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά στις θεραπείες της αισθητικής οδοντιατρικής, χαρίζοντας ένα πραγματικά αστραφτερό και νεανικό χαμόγελο.

 


Μεσοθεραπεία περιστοματικά & Οφέλη

Τα οφέλη της μεσοθεραπείας περιστοματικά είναι αρκετά και γι’ αυτό αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Είναι μια τεχνική ελάχιστα επεμβατική, γρήγορη, ανώδυνη και αποτελεσματική. Μπορεί να εφαρμοστεί για την εξάλειψη ρυτίδων ή ουλών στην περιοχή γύρω από το στόμα, χαρίζοντας στον ασθενή ένα λαμπερό δέρμα. Επιπροσθέτως, είναι μια μέθοδος της οποίας τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά φυσικά, αφού δεν επηρεάζονται οι εκφράσεις του προσώπου.

Η αναδόμηση πραγματοποιείται φυσικά και οι πιθανότητες εκδήλωσης κάποιας αλλεργίας εκμηδενίζονται, αφού χρησιμοποιείται το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς. Επιπροσθέτως, τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας περιστοματικά έχουν μεγάλη διάρκεια, αφού μπορεί να ξεπεράσουν τον ένα χρόνο. Το δέρμα γύρω από το στόμα αποκτά νεανική όψη και τυχόν ουλές ή ρυτίδες σβήνουν. Tέλος, η μεσοθεραπεία γύρω από το στόμα μπορεί να εφαρμοστεί και για την πρόληψη εμφάνισης νέων ρυτίδων, όχι μόνο για την αντιμετώπισή τους.

 

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μεσοθεραπεία περιστοματικά, επικοινωνήστε άμεσα με την Χειρουργό-Οδοντίατρο Δέσποινα Κουσουλάκου. Η Δρ. Κουσουλάκου διαθέτει μεγάλη κλινική εμπειρία στην προσθετική, αισθητική και προληπτική οδοντιατρική εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

 

Desktop CTA Mobile CTA
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ