Ενδοδοντία θεραπεία

Τι είναι η Ενδοδοντία;

Η Ενδοδοντία είναι ο τομέας αυτός της Οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία των βλαβών του πολφού.

Ο πολφός είναι το εσωτερικό του δοντιού, που καλύπτεται από σκληρά υλικά, όπως η αδαμαντίνη και η οδοντίνη. Τα υλικά αυτά προστατεύουν τον πολφό, στον οποίον υπάρχουν τα αγγεία και τα νεύρα του δοντιού. Ωστόσο, είναι πιθανό, εξαιτίας διαφόρων συνθηκών όπως καταστροφής του δοντιού από τερηδόνα ή τραυματισμό, να διεισδύσουν τα μικρόβια στο εσωτερικό του δοντιού. Τότε, δημιουργείται φλεγμονή στο εσωτερικό του δοντιού, η οποία προκαλεί στον ασθενή συνήθως έντονο οίδημα και πόνο. Παράλληλα, είναι πιθανό, ο ασθενής να εμφανίσει συρίγγιο με πύον ή και πυρετό.

Καθώς το δόντι δεν μπορεί να θεραπευτεί ούτε με την λήψη φαρμακευτικής αγωγής, ο Οδοντίατρος προχωράει στην ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το δόντι είναι μεν νεκρό, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στο στόμα λειτουργικό.

ενδοδοντία θεραπεία

Πως γίνεται η διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας;

Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) αποτελεί μια πολύ συνηθισμένη διαδικασία. Ο Οδοντίατρος, πρέπει αρχικά να καθαρίσει το δόντι από την τερηδόνα. Μετέπειτα, στόχος του Οδοντιάτρου είναι να απομακρύνει τον μολυσμένο πολφό του δοντιού και να αποστειρώσει την περιοχή. Η περιοχή του πολφού του δοντιού καλύπτεται ερμητικά με συγκεκριμένα υλικά για να μην μολυνθεί εκ νέου το δόντι. Αν ο πολφός του δοντιού έχει νεκρωθεί, είναι πιθανή η λήψη αντιβίωσης, προκειμένου να γίνει απόλυτη αντισηψία.

Ο ασθενής δεν νιώθει κάποιον πόνο κατά την διάρκεια της διαδικασίας, καθώς έχει γίνει προηγουμένως αναισθησία στην περιοχή. Ωστόσο, είναι πιθανό, μετά την παρέλευση του αναισθητικού, να νιώσει οίδημα και ελαφρύ πόνο.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ελέγχεται αν θα χρειαστεί να γίνει κάποια άλλη διεργασία. Για να καταλήξει ένα δόντι να απονευρωθεί, τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι είναι κατεστραμμένο σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, συνήθως χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί προσθετική εργασία για να καλυφθεί η ζημιά.

Το οδοντιατρείο παρέχει όλα τα σύγχρονα μέσα εκτέλεσης ενδοδοντικής θεραπείας μονόριζων και πολύριζων δοντιών (εντοπιστή και εντοπιστή apex locator και μοτέρ ενδοδοντίας).

Η Δρ. Δέσποινα Κουσουλάκου διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση ενδοδοντικών βλαβών και είναι σε θέση να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματός σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμπιστευθείτε μας και ανακαλύψτε μόνοι σας τις υψηλού επιπέδου παροχές του Οδοντιατρείου μας.

Desktop CTA Mobile CTA
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ